Tiny Little Meatballs from Hell

Een zeer simpel te bereiden snackje, gewoon gehaltballetje braden in een pan maar deze balletjes hebben een speciaal ingredient! Ja wel, Pexpeppers hete saus. Ik heb twee varianten gebruikt: de Hornet Bomb (hitte 6 op 10) en de Atom Splitter (hitte 15 op 10). Deze keer geen uitgebreide omschrijving omdat het echt mega simpel is. Voor dit gerecht heb ik 250gr rundergehakt gepakt en kijk op de foto’s hoeveel balletjes dit zijn, wie je meer dan gewoon alle ingredienten vermenigvuldigen. Enige richtlijn 1 ei per 205 gram gehakt.

Ingredienten:

Tools:

  • kom om gehakt in te mengen
  • bak- of braadpan
  • spatel om ballen te husselen

Bereiding:

Doe het gehakt in een kom, eitje er bij en wat paneermeel en alles mengen. Omdat ik twee versie wil met elke een eigen saus heb ik het gehakt ongeveer in gelijke portie verdeeld. Gebruik je 1 saus danhoeft dit natuurlijk niet. Pexpeppers saus toevoegen, hoeveel? naar smaak, hoe meer er in zit hoe heter het balletje. Gehakt en saus goed mengen, gewoon met de hand. Pak je de Atom Splitter of andere super pittige saus doe dan handschoenen aan, echt geloof me dit spul is heet, als je zonder handschoenen doet en je zit dan met je vinger aan je mond, neus of ogen sta je in de fik.

Verhit de bakboter, b.v. Croma, in de pan totdat ie beetje bruin is en braad er dan de balletjes in. Op medium tot laag vuur zo garen de balletjes mooi zonder dat de buitenkant zwart wordt. Als ze klaar zijn even op een keukenpapiertje laten uitlekken. Ze zijn natuurlijk warm lekker maar ook koud. Geniet er van ! en de echte daredevil kan ze nog eens dippen in wat Pexpeppers saus ! 🙂

One Reply to “Tiny Little Meatballs from Hell”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.