Habanero’s en Chilibier

Je gaat op vakantie naar Italie, het land van de pasta, pizza en wijn en dan ga je op zoek naar, juist ja, (chili)pepers ! De italianen zijn helemaal niet into (chili)pepers maar Aad van de B&B Casa degli Angeli vlak bij Lucca waar we verbleven wist een adresje van een kwekerij. Een gewone kwekerij voor plantjes, bloemen, groente en zo maar wie weet ook (chili)pepers. We arriveerde net voor de middagpauze (tussen 13 en 16u is echt alles dicht in Italie) en liepen door naar de kas, stikheet daar en waarempel ! Er stonden gewoon aan redelijk aantal peperplanten! Cool ! Twee mooie Habanero’s uitgezocht, kostte maar 3 euro per plant. De rit van Italie naar huis (1200+ km) hebben ze goed overleefd. Een paar vruchten zijn al (bijna) rijp, eens kijken hoe ze smaken straks en hoe of wat ik ze ga bewaren, drogen? inmaken? zowiezo zaadjes bewaren om volgend jaar te planten.

En tijdens de vakantie ook een apart biertje ontdekt: bier met chilipepers ! Thuis geproefd en ik moet zeggen apart.. het bier is fris, niets bijzonders gewoon een lekker biertje maar als je je slok doorslikt pas dan kickt de chilismaak in. Je ziet de stukjes chili in het bezinksel en de laatste slokken worden natuurlijk steeds pittiger omdat het bezinksel onder in het glas gaat zitten. Kortom: Fris en Hot biertje in één!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.