2e overpot

Mooi weer op deze zaterdag, time to relax, time to overpot 🙂 We beginnen met Bak 2 omdat de meeste plantjes die er in staan die nu groot genoeg zijn om naar een grotere pot te verhuizen zodat lekker kunnen doorgroeien. In de loop der tijd hebben we de plastic potjes bewaard van plantjes die wel eens kochten in tuincentra en die komen nu dus mooi van pas. Bewaar ze en recycle ! We doen het weer volgens onze vaste methode: lege pot, wat hydrokorrels, potgrond, gedroogde koemest, husselen, weer wat potgrond, wat stekgrond er door heen husselen, plantje er in. De plantjes worden natuurlijk zeer voorzichtig en liefdevol behandeld.

De grote potten die in de woonkamer stonden zijn al verhuisd naar de kas

Zo gaat de overpot, in dit geval wat rode peper planten

Mijn grote trots is de Madame Jeanette peper, de zaadjes zijn 100% biologisch en komen uit Suriname uit de moestuin van de schoonmoeder van een monteur van Ricoh die bij me op het werk geregeld lans komt. De monteur geloofde niet dat ze hier zouden uitkomen en groeien, maar zie zijn ongelijk ! Ik ben echt benieuwd wat de oogst zal zijn en hoe de pepers smaken.

Een paar plantjes zijn naar middelgroot potje verhuisd en staan nog even binnen in de woonkamer. Kweekkasje nummer 1 en wat losse potjes staat even buiten en de grote terracotta potten staan in de kas. De sla, basilicum en zo in de zakjes met kokosaarde groeien ook als een dolle

One Reply to “2e overpot”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.